Karamel Saç Rengi ve Detayları 2020

Karamel Saç Rengi ve Detayları 2020

Tüm bayanlara merhaba diyorum. Bugün sizlere en çok tercih edilen karamel saç rengi hakkında tüm detayları sunacağım. Yazımızı sonuna kadar okuduktan sonra gerçekten aklınızda hiç soru işareti kalmayacak. Koyu ile açık saç renklerinin hemen hemen tam ortasında olan bu yansıma bakana sıcaklık, taşıyana ise havalı bir görünüm vermektedir. Ünlülerden başlayarak birçok bayan bu rengi tutkulu bir şekilde kullanıyor, karamel saç rengi ve detayları 2020 konumuzu da bu minvalden ötürü ayrıntılı bir şekilde anlatmaya karar verdik. Karamel saç göz alıcı, estetik, ışıldayan, cool bir renk olması yönünü ile bambaşka durmaktadır. Bu bambaşkalığı onun çok tercih edilmesini sağlıyor. Çoğu bayan ile konuştuğumda diğer renklerle kıyas yaparak ifadeler kullandılar ve en son karamel saç renginin kendilerinin rengi olduğunu ifade ettiler. Ben de bu yansımayı defalarca kullandım çok beğendimi de ifade etmek istiyorum. Bugün size karamel saç rengi kimlere yakışır, karamel saç rengi boya numaraları, evde karamel saç örneğini nasıl elde edebilirim, karamel saç tonları neler gibi sorulara net cevaplar vereceğiz işte detayları.

 

 

 

Karamel Saç Rengi En Çok Kimlere Yakışır?

 

Karamel saç rengi en çok kimlere yakışır sorusun cevabı esmerlerden beyaz tenlilere kadar her ten özelliğine uygun bir karamel tonu mevcuttur. Doğal bir görünümünün olması ve de her ten özelliğine sahip tonunun bulunması bu rengi modası geçmeyen renk ünvanı almasını sağlamıştır. Ten renklerinden en çok dikkat etmesi gerekenlerde beyaz tenli bayanlar çünkü bazı tonlar onlara uygun olmayabilir. Ya da kesinlikle makyaj kullanımı gerekebilir bu noktaya dikkat. Cildiniz için en doğru karamel tonunu verdiğimiz bilgilerden birazcık da deneyerek bulabilirsiniz. Şimdi birkaç örnek veriyoruz bu size ilham olsun.

Pembe cilt tonu : Bu özellikli cilt tonuna sahip bayanlara küllü karamel saç rengini tercih etmelidirler.

Beyaz tenliler : Bakır karamel beyaz tenli bayanlara harika yakışmaktadır. Makyajla beraber çok ama çok tatlı olmaktadır.

Bronz tenli esmer bayanlar : Balköpüğü karamel rengi esmerle çok iyi uyum sağlamaktadır. Esmer ten özellikli Jennifer Lopez de bu tonu kullanmaktadır.

Buğday tenliler : Altın karamel ya da dore karamel çok yerinde tercih olacaktır bu bizim en iyi ton önerimizdir yine de diğer tonları da kullanabilirsiniz.

 

 

blank

 

Videomuzu da İzleyebilirsiniz.

Karamel Saç Rengine Yakışan Saç Modelleri

 

Her renge uygun saç modelleri vardır aşağıdaki önerilerimizi dikkate almanızda fayda var size derlediğimiz saç modelleri en uyumlu olanları işte onlar:

 

İri Dalgalı Uzun Saç Modeli

Dalgalı Saç Modelleri

Katlı Kesim Saç Modelleri

Yandan Ayrılmış Saç Stilleri

Dalgalı Katlı Kesim Saç Modelleri

 

 

Karamel Saç Renginin Tonları

 

Oldukça geniş bir ton özelliğine sahiptir. Bu ton yelpazesinin geniş olması her cilt tonuna avantaj sağlamaktadır.

Açık karamel saç rengi :  Bu karamel saç renginin en çok tercih edilen tonu olma özelliği vardır. Sizi zarif ve şık görünüm kazandırır ayrıca ışıltı katar. Koyu tonları sevmeyen bayanlar için idealdir.

-Koyu karamel saç rengi :  Mevsimsel etki saç renklerinde çok önemlidir. Koyu tonlu karameli kış  ve  sonbahar ayında kullanmanız çok yerinde olacaktır.

-Altın karamel saç rengi  : Daha soluk teni bir bayansanız size canlılık ve enerji katacak karamel tonudur. O altın madenin ışıltısını bu renk sayesinde saçlarınızda bulmuş olacaksınız. Parlaklığın yüksek olduğu yansımadır.

-Bakır karamel saç rengi  : Özellikle bütün bakışları üzerinizde mi toplamak istiyorsunuz işte o yansımaya sahip tondur. Yaz ayları için çok yerinde bir tercih olacaktır. Yaz aylarını sallamak istiyorsanız bu rengin adını hemen bir köşeye not edin.

-Çikolata karamel saç rengi tonu : Beyaz tenli iseniz ve de kendinize uygun bir karamel tonu istiyorsanız işte doğru noktadasınız. Daha koyu ton özellikli olduğunu belirtmek isteriz zaten ten renginiz açık olduğu için hiç sıkıntı yaşamayacaksınız.

-Balköpüğü karamel saç rengi : Kendiniz bir ışık gibi göstermek istiyorsanız balköpüğünün rengini karamelle birleştirin. Bu yansımada dikkat etmeniz gereken makyajdır bunu unutmayın. Hoş bir makyaj şarttır.

-Bal karamel saç tonu : Balköpüğü ve açık karamel tonun karışımıdır diyebiliriz. Hava açık ve güneş tepede ise bu renk her tarafa ışıltı saçacaktı bu da sizin çok hoşunuza gidecektir.

-Karamel kumral saç rengi : Açık saç modeli ile kullanıldığında cesur, toplu olarak kullanıldığında ise gündelik stil yaratan bir saç yansımasıdır.

-Sarı karamel saç rengi : Sarı renkten vazgeçmem diyen bayanlar için oluşturulmuş sarı özellikli karameldir. Açık cilt tonlu ve renkli gözlü iseniz bu yansıma ile beraber çok fark edileceksiniz bizden söylemesi.

-Kızıl karamel saç rengi : Naturel bir görünümüm olsun ama aynı zamanda karşımdaki kişileri etkileyeyim diyorsanız kızıl karamel saç rengini kullanın. Kızıllığın etkisini de kendinde barındırması çok güze bir hava veriyor.

-Dore karamel saç rengi : Sıcak saç renklerri kategorisine dahildir. Ton özelliği açısından altın karamele çok yakındır ayrıca çok popüler olduğunu ifade edelim.

-Küllü karamel saç rengi : Küllü saç renkleri her renkte olduğu gibi burada da var. Küllü saç stili gayet hoş ve modern hava katıyor sizde bu rengi deneyin deriz. Bu tonu ünlüler yoğun bir şekilde kullanmaktadır.

 

 

Karamel Saç Rengi Evde Nasıl Tutturulmalıdır?

 

Karamel saç rengi evde nasıl elde edilir bir örnek boya üzerinden açıklayacağız. İlk önce Wella koleston 8/07 karamel saç boyasını aldık siz farklı markanın da alabilirsiniz biz sadece örnek olarak veriyoruz. Saçınızın uzunluğunu göre 1 yada 2 kutu bu boyaya ihtiyacınız olacaktır. Daha sonra 30 luk oksidan kremi ile iyice karıştırarak bu boyayı saçlarınızı sürüp 35 dakika kadar bekleyip ılık su ile durulayın.

Şayet saç renginiz kızıl, siyah veya koyu renkli bir ton ise karamel renge dönmesi çok zor olmaktadır. Bunun içinde direkt saçınızı karamele boyayamazsınız. Bu noktada yapmanız gereken ilk önce saçınızı platin saç rengine açmak olacaktır.

Evde platin rengine nasıl açılır saç

-Sea color  platin sarısı saç boyası

-30 luk oksidan

-1 tatlı kaşığı oryal saç açıcı

Bu malzemeleri kozmetik ürün satan noktalardan ya da internet üzerinden alıp, bir kapta katıp saçlarınıza sürün ortalama 20 dakika sonrada yıkayın. Saçlarınızı platine döndürürken turunculuklar oluştu ise bunu ortadan kaldırmak için manic panic veya jean’s colorun tonerini kullanın. Bu tonerler saçlarınızı pürüzsüz yapıp turuncuları giderecektir bu işlemleri uyguladıktan 5 gün sonra saçınızı karamel renge boyayabilirsiniz.

 

 

 

Karamel Saç Rengini Kullanan Ünlüler

 

-Beyonce

 

 

Bakır/ Karamel Saç Renkleri Ve Modelleri

 

-Jennifer Lopez

 

-Jennifer Aniston

 

-Meryem Uzerli

 

 

-Julia Roberts ve Özlem Yıldız

 

Karamel Saç Renginin Bakımı Nasıl Olmalı?

 

Saçlarımızı bu renge boyadıktan sonra düzgün bakım çok önemlidir. Bunun için neler yapmanız gerek onları sıralayalım. Sülfat içermeyen karamel saç rengi için olan şampuan kullanın.  Bunun yanında krem ve serumlarla saçlarınızı destekleyin. Eğer saçlarınıza kimyasal ürünler kullanıyorsanız sprey, jöle, parlatıcı gibi mutlaka gün sonunda yıkayın. Diğer boyalar gibi karamel boyada çabuk akma özelliğine sahip bunun için sık yıkamadan uzak durun.

-Sıcak su saçların renginin çok çabuk açılmasına sebep olur bu yüzden ılık su tercih edin.

-Havuz ve denize sık giriyorsanız karamel saç rengini korumak için kesinlikle bone kullanın.

-Güneşin en tepede olduğu öğle saatlerinde dışarı çıkmayın çıkıyorsanız da şapka kullanın.

İlginizi Çekebilir : Saç Renkleri

 

Karamel Saç Rengi Boya Numaraları

 

-Wella koleston perfect 8/07 karamel

-Loreal Excellence saç boyası 6.32 karamel kahve

-Loreal Paris casting creme 732 karamel

-Koleston natural kit 7/3 karamel kumral saç boyası

-Palette bitkisel içerikli 7-5 açık karamel saç boyası

 


blank

 

blank

 

Karamel Saç Rengi Yapılış Videosu İzleyin

 

Karamel Saç Rengi İçin Makyaj Nasıl Yapılmalı

 

Işıltılı bir saç rengi olduğu için  yüzünüze canlı bir parlama yansıyacaktır. Bunun içinde bu canlılığa uygun makyaj tercih etmeliyiz. Daha net hoş bir görünüm için dudaklara kırmızı tonlarda ruj, bunun yanında yapmamız gereken kirpiklerimizi ön plana çıkarmamız belirgin kirpikler,  bundan sonraki aşamada da kahve tonlu makyaj ürünleri ile tamamlamalar yapabiliriz.

Ek makyaj önerisi

-Pembe dudaklar

-Siyah Maskara

-Işıltı allık

-Renkli nemlendirici

-Soluk nude göz farı

-Harika kaşlar bu adımları oluşturursanız mükemmel makyaja kavuşmuş olacaksınız.

 

 

Karamelle En Çok Uyumlu Göz Renkleri

 

-Kahverengi göz renkleri

-Koyu göz renkleri ve tonları

-Siya göz rengi

-Ela göz rengi

Yukarıda saydığımız göz renkleri en çok uyumlu ve hoş duranlardır. Bu şu anlama gelmesin diğer renk gözlüler kullanamaz diye bir durum yok yalnız bu göz renkleri çok avantajlı onu belirtelim.

 

 

Karamel Saç Rengi Örnekleri

 

a)Sarışın karamel (Sarı renk üzerine karamel)

 

Saç Kategorimiz İçin Tıklayınız.

 

b)Karamel vurgular

 

 

c)Koyu kahverengi saçlara karamel

 

 

d)Karamel vurgulu bob saç modeli

 

blank

 

e)Karamelle uzun dalgalı saçlar

 

 

f)Krem karamel saç rengi

 

 

g)Omuz uzunluğunda saçlar için karamel saç rengi

 

 

h)Çikolata karamel saç rengi

 

 

ı)Yumuşak karamel saç rengi

 

 

 

j)Karamel ombre

 

 

 

Yazar Tavsiyesi

 

Yazımı bitirirken önemli tavsiyem var sizlere. Uzun zamanlar karamel saç rengini kullanan biri olarak soluk beyaz tenli bayanlarda kesinlikle makyaj kullanılmalı. Eğer makyajsız bu rengi kullanıyorsanız malesef çok sönük bir görünümle herkesin karşısına çıkacaksınız bu da kötü bir görünüm demek. Beyaz ten özellikli iseniz kesinlikle düzgün bir makyaj tercih edin. Özellikle dudak ve gözleri ortaya çıkaran makyaj modeli olabilir. Diğer ten renklerinde durum böyle değil bunu bilmenizi isterim. Bu durum tecrübe ile sabit.

Ayrıca lütfen bu konumuza bol bol görüş ve düşüncelerinizi yazın. Sizlerin yorum ve düşünceleri gerçekten çok değerli. Hemen yazımızı okuyup çıkmak yerine aşağıdaki yorum kısmına bir dakikanızı ayırarak olumlu, olumsuz yorumlarınızı ekleyin. Sorularınız da mutlaka olacaktır onları da sorabilirsiniz. Ayrıca sizin yaşadığınız bir tecrübeyi de paylaşın ki bizlerde öğrenelim. Yorum kısmında mail adresiniz bile görünmeyecek hatta isterseniz çakma bir isimle bunu yapabilirsiniz ama yeter ki isteyin. LÜTFEN YAZIMIZI OKUDUKTAN SONRA AŞAĞIYA KISA DA OLSA BİR YORUM YAZIN!

 

 

Bir önceki yazımız olan Kahküllü Saç Kesim Modelleri 2020 başlıklı makalemizde bangs hairstyles, kahküllü saç modelleri 2014 ve yüz şekline göre kahkül kesimleri hakkında bilgiler verilmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 7 YORUM
  1. blank Melisa Çakır dedi ki:

    Bütün aradığım konular hakkında faylasıyla bilgi ve örnekler buldum. Gerçekten harika bir blog tebrik ederim.

    1. blank stylekadin dedi ki:

      Güzel düşünceleriniz için çok teşekkür ederiz bizleri onure ettiğiniz daha iyi olmak için daha fazla çalışmaya devam ediyoruz. Blogumuzu bilmeyenlere önermenizi de isteriz çok teşekkürler iyi günler…

  2. blank Zarife dedi ki:

    Mrh saclarim koleston karamel kumral diplerim siyah ve beyaz geldi.savlarim omuzlarinda. fakat bu renk tek basina mat duruyor ben daha parlak ve canli olsun istyryum acaba koleston perfect 8.07 ye boyasam sacimsan saha acik bi karame mi olur yada siz hangi karamel tonunu önerirsiniz

    1. blank stylekadin dedi ki:

      Merhabalar denediğiniz karamel tonu çok parlak durmaz eğer parlak bir karamel tonu istiyorsanız bal karamel ya da altın karamel tonlarını denemelisiniz. Açık karamel de şu an ki tonunuzdan daha parlak olur ama en parlak tonlar yukarıdaki iki tondur. Kafanızda soru işareti kaldıysa yine sorabilirsiniz teşekkür ederiz.

  3. blank Gülşah dedi ki:

    Merhaba saçım bakır kahve diplerim 2 parmak gelmiş durumda saçımi karamel rengine boyamak istiyorum açmam gerekir mi saçım zaten koparak çok dökülüyor açmaktan korkuyorum açmadan boyamam mümkün mü karamel kodu loreal yada palette de kaçtır yardımcı olursanız sevinirim

  4. blank Arife dedi ki:

    Cok guzel bilgiler verdiniz tesekkrer. Benim sacim acik sari acik papatya boyadim ustune hnhi karamel yapsam yad balkopugu yapsam olur. Tenim buhday ten

  5. blank Arife dedi ki:

    Turunculuk olmasin istemiyrm