Lazer Liposuction İle Yepyeni Bir Siz İle Tanışın!
Liposuction, karın, göğüs kemeri, kol, çene, basen dahil olmak üzere vücudun “sorunlu nokta” bölgelerinden ışın yöntemi ile depolanmış fazla yağın çıkarıldığı yaygın bir cerrahi uygulamadır. Egzersiz ve diyete rağmen zayıflayamayan bireyler için güçlü bir tedavi şeklidir. Yenilikçi lazer yöntemlerinden biri olan lazer liposuction sayesinde yağlar vücuttan kolayca arındırılır ve daha sıkı bir görünüm elde edilir.
Lazer Liposuction Nedir?
Genel anlamda cerrahi bir işlem olarak görünen lazer liposuction aşırı yağları kontrol etmek isterken vücut şekillerine önem verenler için yapılan kozmetik bir uygulamadır. Vücutta yağın depolandığı bölge üzerine atılan çeşitli kesilerin ışınlarla yönetildiği lazer yağ aldırma ile ilgili tüm aşamalar bir plastik cerrahi tarafından yürütülür.
Tedavi gününde Lazer Liposuction operasyonunun başlaması için gerekli talimatlar yerine getirildikten sonra bölgenin genişliğine göre yapılan işlemler birkaç saat sürebilir. Genel veya lokal anesteziye göre tercih edilen yöntemin ardından yapılan insizyonların içleri teker teker vakumlanır. Aşırı yağlar küçük kesi cepleri içerisinden çıkarıldıktan sonra cerrah hastayı iyileşmesi için odasına gönderir. Lazer liposuction, geleneksel liposuction ile aynı şekillendirme ve görsel iyileştirmeyi sunar fakat lazer tedavi daha çok küçük tedavi alanlarında tercih edilir. Spesifik olarak, birçok liposuction cerrahı gibi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Alparslan Topçu da prosedürlerin sonuçlarında ortaya çıkabilecek hassasiyetler ve özellikle hastaya sağlanan büyük başarı nedeniyle bir hastanın çene, boyun veya yüzünde lazer liposuction kullanmayı tercih eder. Zira yüz bölgesinde gelişen fazla yağ cepleri lazer yöntemi ile hassas bir şekilde eritilerek cildin estetik açıdan daha genç ve dinamik görünmesine yardımcı olur.
Lazer Liposuction İyileşme Süreci Nasıldır?
Doktor aşırı yağları çekmek için açtığı her insizyonu kapatır. Açılan kesiye ve çekilen yağa göre bölgede hafifi şişlik, morluk veya kızarıklık görülmesi normal karşılanır. Lazer Liposuction operasyonunun ardından ilk gün dinlenilir, bir sonra birey için her şey normale döner. Lazer Liposuction işleminden bir hafta sonra şişlikler de geçtiği için vücut için her şey yolunda gitmeye başlar ve sonuçlar gözle görülür bir hal alır. Özellikle bölgesel zayıflama ihtiyacı duyan kişilerin yöneldiği kısa süreli işlemler sayesinde kişinin hedeflediği görüntü sağlanmaya çalışılır. Yeni nesil lazer cihazlarının kullanıldığı operasyonlarda kişinin aşırı kan kaybetmesi önlenir. Bu açıdan oldukça avantajlı bulunan lazer yönteminin işlem yapılan bölgede yarattığı etki sayesinde kişi sadece formda hissetmekle kalmaz aynı zamanda daha sıkı bir deriye de kavuşmuş olur. Genelde 45 yaşından sonra talep edilen bölgesel incelme yöntemleri içerisinde bulunan lazer liposuction sayesinde kısa sürede sonuca ulaşmak daha kolay. Bu nedenle yaptığı diyet ve spora rağmen sonuç alamayan tüm 16 yaş üzeri hastalara uygulanabilir. Özellikle genetik yatkınlıkları nedeni ile yağları aynı yerde toplanan hastalar ile doğum sonrası yağlarını yakamayan pek çok annenin de kurtarıcısı olan yöntem sayesinde birey psikolojik olarak da rahatlatılmış olur.
Lazer Liposuction Avantajları Nelerdir?
- Kişinin gündelik hayata kolayca adapte olmasını sağlar.
- En hızlı ameliyat yöntemlerinden biri olan lazer tedavisi son derece hızlı iyileşme sağlayan basit bir estetik işlem sürecidir.
- Lazer Liposuction ameliyatının olabildiğince az kesi ile atlatılması nedeni ile kan kaybı yaşanmaz.
- Bölgesel şikayetleri olan kişilerde kesin sonuç verir.
- Geleneksel liposuction ile hastalar sıklıkla yağın çıkarıldığı yerden sarkan deri ile baş etmek zorunda kalırken lazer liposuction sayesinde kollajen üretimine ve doku uyarımına da zemin hazırlaması nedeni ile daha sıkı bir deriye sahip olmayı sağlayarak şık bir görüntü kazandırır.
Siz de Lazer Liposuction yaptırmak ve istediğiniz vücuda kavuşmak istiyorsanız Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Alpaslan Topçu’ya danışabilir, kendisinden randevu alabilirsiniz.
Bir önceki yazımız olan Podiatri, tırnak mantarı, tırnak batması ve ayak bakımı başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.