Burun Dolgusu ile Ameliyat Olmadan Hayalinizdeki Burna Sahip Olun
Burun dolgusu, burundaki eğrilikleri düzeltmek, burnun yukarı kaldırılması ya da burundaki diğer kusurları ortadan kaldırmak için uygulanan bir yöntemdir. Cerrahi operasyon gerektirmeyen bir uygulama olması nedeni ile sıklıkla tercih edilen bu yöntemin amacı burun şekline daha estetik bir görünüm kazandırmaktır. Son yıllarda yüz estetiğinde kullanılan ve insan vücudunda da mevcut bir madde olan “hyaluronik asit” ile yapılan dolgu, etkili sonuçlar ortaya koyarak hayal ettiğiniz görünüme kavuşmanızı sağlar.
Burun Dolgusu Nasıl Uygulanır?
Burun dolgusu uygulaması işlemine başlamadan yarım saat önce burna anestezik bir krem sürülür. Bu kremin ardından başlayan uygulama toplam 15- 20 dakika sürer. İşlem esnasında kullanılan anestezik dolgu maddesi ve işlem öncesinde sürülen anestezik kremin etkisi ile uygulama ağrısız bir şekilde gerçekleşir. Yüzün yapısına uygun olan burun şekli belirlendikten sonra hyaluronik asit enjekte edilen bölgeye istenilen şekil kolayca kazandırılır. Medikal estetik alanında yapılan uygulamalar arasında oldukça popülerleşen burun dolgusu, sağlıklı olan her bireye rahatlıkla uygulanabilir. Uygulama bittikten sonra burun bölgesinde geçici bir şişlik ya da kızarıklık oluşması durumunda uygulamanın yapıldığı bölgeye soğuk press yapılabilir.
Burun Dolgusu Ne Kadar Süre Kullanılabilir?
Son derece sağlıklı ve FDA onaylı dolgu malzemelerinin kullanıldığı uygulama 15-20 dakika sürer. Burun dolgusunda kullanılan malzeme ve enjeksiyon tekniğine göre değişen sonuçların yanı sıra kişinin biyolojik süreçlerine bağlı olarak da dolgunun etki süresi değişebilir. Kalıcılık süresi kişiden kişiye farklılık gösteren uygulama genel olarak 12 ile 18 ay kadar etkisini sürdürür. Burnun hareketsiz yapısı sayesinde vücudun çeşitli bölgelerine uygulanabilen dolgulara nazaran burun dolgusu, daha uzun süre etkisini sürdürmesi ile avantaj sağlar. Burun dolgusu yaptıranlar, dolgunun etkisi geçtikten sonra dilerse uygulamayı yeniden yaptırabilirler. Dünyada sağlık kuruluşlarının onayladığı ve herhangi bir sağlık problemine neden olmayan hyaluronik asitin kullanıldığı burun dolgusu, insan vücuduna uyumlu yapısı ile öne çıkar.
Burun Dolgusu Yaptırdıktan Sonrasına İlişkin Bilmeniz Gerekenler
Burun dolgusunun ekstra bir yan etkisi bulunmamakla birlikte diğer tüm operasyonlar gibi alerjik reaksiyon gösterme, kanama, enfeksiyon, granülom oluşması gibi riskler içerir. Uygulamanın yapıldığı birim ve uzmanın becerilerine bağlı olarak komplikasyon olasılığı son derece düşüktür. Burun dolgusu yaptırdıktan sonra yatak istirahatine ihtiyacınız olmaz. Günlük hayatınıza kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Burnunda fiziksel problem olan bazı hastalar burun dolgusu yaptırdıktan sonra daha rahat nefes alabildiklerini söylerler. Bu durum hastadan hastaya değişmekle birlikte burun dolgusu işleminin solunum yolu hastalıklarında tedavi edici bir uygulama olduğunu göstermez. Hafif kemik eğriliklerinin düzeltilmesinde kullanılabilse de ciddi boyuttaki nefes alma zorluklarına yol açan fiziksel problemlerde etkili olmaz.
Burun Dolgusunun Avantajları Neler?
Ameliyat olmak istemeyen kişiler için oldukça iyi bir alternatif olan burun ucuna dolgu işlemi, cerrahi işleme göre çok daha basit bir şekilde uygulanabilir. Uygun maliyeti sebebiyle de tercih edilen burun dolgusu fiyatları, işlemin içeriği, işlem esnasında kullanılan malzeme gibi etkenlerden ötürü farklılık gösterebilir. Yapılan işlemin ardından eğer içinize sinmeyen bir görünüm elde ederseniz, rötuş gerçekleştirmek mümkündür. Bu rötuşlarla dilediğiniz sonuca ulaşabilmemiz oldukça kolaylaşır. Burnuna dolgu yaptırmak isteyen kişilerin bu uygulamayı klinik ortamda, alanında uzman ve tecrübeli bir hekime yaptırması sağlık açısından çok önemlidir. Siz de ameliyatsız bir işlemle daha estetik bir buruna sahip olmak için burnunuza dolgu yaptırmak isterseniz, Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Alpaslan Topçu’dan hemen randevunuzu alabilirsiniz.
Bir önceki yazımız olan 2020 Fular ve Atkı Modelleri başlıklı makalemizde Atkı modelleri ve fular modelleri hakkında bilgiler verilmektedir.