Yemek Odası Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yemek Odası Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yemek odası mobilyalarında birçok farklı tarz ve model İder Mobilya’da sizleri bekliyor. Sofralarınızın keyfine keyif katacak, konforu lezzetle buluşturacak mobilyalardan dilediğinizi seçebilirsiniz. Elbette, doğru yemek odası takımı seçmek için göz önüne almanız gereken püf noktaları da var. İşte yemeklerinize konfor katacak yemek odası çeşitleri arasından seçim yaparken dikkat etmeniz gerekenler…

Yemek Odası Dekorasyonu İçin Matematikle Barışın

Evinizde yemek odası için salonu kullanıyor olabilirsiniz veya ayrı bir odanız bulunabilir. Yemek odasının mobilyalarını seçerken öncelikle; odanın ölçülerini, odadaki diğer mobilyaları, kapı ve pencere aralıklarını değerlendirmelisiniz. Tüm odanın ölçüsünü alarak kroki çıkarabilir ve kağıt üzerinde oda için bir plan canlandırabilirsiniz. Mobilyalara ayıracağınız alan belli olduktan sonra ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurarak bir plan yapmalısınız. Evde bulunan kişi sayısı, misafir yoğunluğu, odanın genişliği hep birlikte değerlendirildikten sonra biraz daha matematiğe ihtiyacınız olacaktır. Bir masada tek bir kişi için gerekli olan minimum genişlik 53 cm’dir. Tasarımlarda imkanlara göre ebatlar kişi başı 63, hatta 73 cm’e çıkabilir. Sandalyeler masadan çekildiğinde arkada ortalama 60 cm boşluk kalması gerekir. Yemek için ayırdığınız alanda bu ölçüleri baz alarak hesap yapabilirsiniz. Ortalama olarak hesaplandığında iki kişilik bir evde 9, 8 kişilik bir evde 14 metrekare alan yemek için konforludur. Ölçüleri dikkate alarak yemek odanızın konforunu değerlendirebilir, mobilya seçimi için ön hazırlığa başlayabilirsiniz.

Yemek Odası Takımlarını Gözden Geçirin

Yemek odası takımları; büfe, vitrin hatta gümüşlük gibi parçalar içerir. Bu bilindik parçalar set içerisine dahildir. Birçok kullanıcı, aslında ihtiyacı olmasa dahi sette olduğu için ve seti bozmamak amacıyla yemek odasının konforunu azaltacak ve yer kaplayacak mobilyaları salonuna alır. Bazı kullanıcılar için ise bu mobilyalar oldukça fonksiyonel ve gereklidir. Yemek masası takımı alırken seçim esnasında seti eksiltip fazlalaştırmaktan korkmamalısınız. Yeriniz bolsa küçük bir bar eklentisi veya servis alanı tasarlayabilir, yeriniz yoksa var olan eşyalar arasından elemeye gidebilirsiniz. Salonda çok eşya olması yemek odasının kusursuz olması anlamına gelmez. Mühim olan konforlu ve sizin yaşamaktan keyif alacağınız alanlar yaratmaktır.

Odadaki Tüm Parçaları Zevkle Birleştirin

Takımların kaplamaları, kenar bantları, mobilya stilleri, ahşap renkleri de gözden geçirilebilir. Yemek masası veya oturma takımını ayrı ayrı seçebilirsiniz. Son kararı vermeden önce takımlar aynı odada duracaksa hepsini gözden geçirmeli, tarzlarını ve renklerini dikkate almalısınız. Mobilyalar aynı renk olmak zorunda değildir. Oda yeterince genişse alanları birbirinden ayıracak kitaplıklar, aksesuarlar kullanarak dekorasyonda farklı modellere bir arada yer verebilirsiniz. Ancak bu değerlendirme için bile mobilyalar arasında bir uyum noktası yakalamanız gerekir. Klasik bir yemek takımının yanında modern çizgideki bir oturma grubu, renkleri aynı olsa bile uyumlu görünmez. Ancak doğru parçalar seçilirse cam bir masa, metalik parçalarla tamamlanan bir oturma grubuna eşlik edebilir. Odayı bütün halinde görerek yemek odası ile oturma grubuna uyum kazandıracak veya alanları ayıracak aksesuarlardan, ev tekstili ürünlerinden faydalanabilirsiniz.

Yemek odası seçerken en önemli kıstaslardan biri de bütçedir. Yemek masası fiyatları, seçim esnasında tek kriteriniz olmamalıdır. Yemek masasının boyutu, açılır kapanır özelliği, tasarım detayları, garanti süresi, kumaş veya kaplama materyalleri, ahşabın kalitesi gibi noktalara bakarak fiyat kıyası yapmalısınız. Tüm özellikler dikkate alındıktan ve ihtiyacınıza uygun kriterler üzerinden eleme yapıldıktan sonra son kararı fiyatı baz alarak verebilirsiniz. Siz de her zevke, ihtiyaca ve bütçeye uygun seçeneklerin bir arada bulunduğu İder Mobilya’yı ziyaret edin, hayallerinizdeki mobilyalara hemen kavuşun.

Bir önceki yazımız olan 2020 Trend Kitaplık Modelleri başlıklı makalemizde kitaplık dekorasyonu, kitaplık dekorasyonu 2019 ve Kitaplık modelleri hakkında bilgiler verilmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.