Ev Dekorasyon Trendleri – 2021

Ev Dekorasyon Trendleri – 2021

Ev dekorasyon trendleri pek çok kişinin takip ettiği bir konudur. Bireyin yaşam alanı olarak tanımlanan, günün büyük bir bölümünün geçirildiği ya da tüm günün yorgunluğunun atıldığı ev, kuşkusuz rahatlık ve huzurun en çok arandığı yerdir. Bu nedenle içinde yaşayan kullanıcının görsel zevkine uygun ve ihtiyaca göre donanıma sahip bir oda oluşturulması gerekmektedir. Bu amaçla yapılan her türlü çalışmaya ev dekorasyonu denir. Özellikle bu açıdan dekorasyonda yeni trendler sıklıkla takip edilir. Ancak bu bağlamda dikkate alınması gereken bazı noktalar vardır. İlk olarak, nereyi değiştirmek veya nerede yenilik yapmak istediğinizi belirleyerek işe başlayabilirsiniz. Bir dekorasyon temasına karar verdikten sonra, önceden planladığınız vurgulara uyan dekor ürünlerini tercih edebilirsiniz. Ayrıca dekorasyonda yeni trendler kapsamında bir dekorasyon yapmanız da mümkündür.

Minimalist ve Endüstriyel Etkiler 

Minimalizm temelde sadelikle ilgilidir. Ancak minimalist bir ev dekoru elde etmek aslında oldukça zordur. Bu açıdan dekorasyonda yeni trendler arasında bulunan minimalist odaklı bir dekorda sade, gösterişsiz, lüks, modern veya sofistike bir görünüm elde edebilirsiniz. Ancak tüm bunlar doğru uygulamalarla istediğiniz sonuçları verecektir. Minimalist bir dekorasyon için ihtiyacınız olan ilk şey temiz bir alandır. Bundan dolayı dekore etmek istediğiniz alana hızlıca bir göz atmalısınız. Yaşam alanınızda minimal bir görünüm istiyorsanız işe temizlik ve sadelikle başlamanız gerekir. Bunun için atabileceğiniz tüm parçalardan kurtulmalısınız. Bu işlemi ayda bir kez tekrarlamanız da önemlidir. Fazlalıklardan kurtularak hayallerinizde olan sade, zarif ve minimal bir görünüme sahip olabilirsiniz. Bunun yanı sıra her ne kadar sadeliği ile ön plana çıksa da detaylarda yaratıcılığın harika örneklerine sahip olan ve ev dekorasyon trendleri arasında bulunan endüstriyel dekorasyonu da tercih edebilirsiniz. Bu trend, gündelik hayatta sıkça karşımıza çıkan malzemelerle kolaylıkla gerçekleştirilebilmektedir. Bu dekorasyon tarzındaki en ünlü malzemeler tuğla, metal levha ve ahşap kaplama ürünleridir.

Vintage Mobilyalar ile Geçmişe Yolculuk 

Vintage dokunuşu, mobilya veya aksesuarlarla ortaya çıkarabilir veya odanın genel tarzına yansıtabilirsiniz. Son yıllarda ev dekorasyon trendleri arasına giren vintage, eski unsurların güncel fikirlerle karıştırılarak kullanılmasıdır. Yakın olmayan geçmişi ve bir zaman dilimini ifade etmek için de kullanılabilir. Vintage tarzı genellikle eski unsurları barındırır ve bir dönemin karakteristiği olarak kabul edilir. Parlak, canlı renkler bu tarzda pek kullanılmaz. Kullanılan ana renkler; beyazla toprak tonlarını ve pastel renkleri maskeleyen pembeler, yeşiller ve mavilerdir. Ayrıca bu dekorasyon için genel olarak antika eşyalar ev içerisinde sıklıkla yer almalıdır.

Bol Bitki 

Doğayla uyum içinde yaşamak insana huzur verir ve stresi azaltmada da oldukça etkilidir. Özellikle şehir hayatında doğadan uzak durulur. Stres seviyesi arttıkça enerji seviyesi düşer. Bu nedenle evleri ve çalışma alanlarını daha yeşil hale getirerek bitkilerin huzurlu ortamını kullanabilirsiniz. Bunun için ise ev dekorasyon trendleri arasında sıklıkla bahsi geçen bitkileri tercih edebilirsiniz. Bitkiler büyüklükleri ve türleri ne olursa olsun dekorasyona farklı bir hava katmakta oldukça başarılıdırlar. Aynı zamanda odanın atmosferini basit bir şekilde değiştiren bitkiler, her türlü dekorasyona ve tarza kolayca adapte olabildikleri için daha çok tercih edilir. Evinizin farklı alanlarına bitkiler yerleştirerek dekorasyonlarınızı daha renkli ve huzurlu hale getirebilirsiniz. Ancak bitkileri mutlaka oturma odası gibi evin en hareketli bölgesine yerleştirmeniz daha uygundur. Bu açıdan dekorasyonda yeni trendler için kaktüsler, sukulentler, benjaminler, sardunyalar, nergisler veya açelyalar gibi daha birçok bitkiyi evinize dahil edebilirsiniz. Bunun dışında aromatik bitkileri tercih ederek sofranıza farklı lezzetler de katabilirsiniz. Nane, kekik, biberiye veya rezene gibi aromatik bitkileri organik olarak yetiştirebilirsiniz. Yetiştirdiğiniz bu bitkilerle salatalarınızı veya etlerinizi daha lezzetli ve sağlıklı hale getirmeniz mümkündür. Ayrıca bu sayede ev dekorasyon trendleri de yakalanmış olur.

Duvar Panelleri

Ev dekorasyon trendleri arasında önemli bir yere sahip olan duvar panelleri, ortamın atmosferini değiştirerek hayal ettiğiniz alanı yaratmanıza yardımcı olur. Farklı ürün, renk, desen ve kullanım seçenekleri ile zevkinize ve dekorasyon tarzınıza uygun duvar panellerini rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Bu açıdan kullanımına, tasarımına ve özelliklerine göre pek çok farklı modelde duvar paneli bulunur. TV’nin arkasında tek bir konsol oluşturmak, yatak odalarında karyola arkasını süslemek veya koridorları canlandırmak için kullanabileceğiniz bu paneller dekorasyonda yeni trendler arasındadır. Bundan dolayı pek çok kişi özellikle ahşap görünümlü duvar paneli tercih etmektedir. Böylece yaratıcılığınızla sıra dışı bir atmosfer yaratmanız mümkündür.

Bir önceki yazımız olan Dekoratif Vazo Modelleri başlıklı makalemizde Dekoratif Vazo Modelleri ve Dekoratif Vazo Modelleri Nelerdir? hakkında bilgiler verilmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.