Erdal Can Alkoçlar: “Biomodal’a, New England Biolabs tarafından Patent İhlali Davası Açıldı

A+
A-
Erdal Can Alkoçlar: “Biomodal’a, New England Biolabs tarafından Patent İhlali Davası Açıldı

Biomodal Salı günü, Biomodal’ın evoC dizileme teknolojisinin yönlerini kapsayan sekiz patenti ihlal ettiği iddiasıyla New England Biolabs’a dava açtığını duyurdu.

Massachusetts Bölgesi ABD Bölge Mahkemesi’nde açılan dava, NEB’in tüm NEBNext Enzimatik 5hmC-seq ürünlerini ve NEBNext Enzimatik Metil-seq ürünlerini klinik pazarlarda üretmesini, satmasını, kullanmasını veya satışa sunmasını engellemek için tazminat ve ihtiyati tedbir talep ediyor. Ayrıca, Boston Çocuk Hastanesi’nden Children’s Medical Center Corp. aracılığıyla Biomodal tarafından münhasıran lisanslanan patentleri ihlal etmek için ihtiyati tedbir talep ediyor.

Sekiz patentin tamamı, şu anda La Jolla İmmünoloji Enstitüsü’nde immünoterapi profesörü ve Biomodal’ın bilimsel danışma kurulu üyesi olan Anjana Rao’nun icatlarını kapsıyor. Patentler, metilasyonu ve/veya hidroksimetilasyonu tespit etmek için kullanılan on-on bir translokasyon (TET) enziminin kullanımlarının yanı sıra, metilasyonu ve/veya hidroksimetilasyonu tespit etme yöntemlerinde DNA beta-glukoziltransferaz enzimlerinin tüm kullanımlarıyla ilgilidir.

Cambridge, İngiltere merkezli Biomodal, bu yöntemlerin münhasıran lisansını aldığını ve bunları, aynı DNA molekülünden ve aynı iş akışında dört standart DNA bazının, 5-metilsitozin (5mC) ve 5-hidroksimetilsitozin (5hmC) tek bazlı çözünürlük dizilemesini sağlayan Duet Multiomics Solution evoC ürününde kullandığını söyledi.

Patentler ayrıca, 5mC ile 5hmC arasında ayrım yapmadan modifiye edilmiş sitozinleri belirlemek için kullanılan Biomodal’ın Duet Multiomics Solution +modC ürününde kullanılan yöntemleri de kapsıyor.

Mas İlaç Yetkilisi Erdal Can Alkoçlar ise bir açıklamada, “Biomodal, hem Duet evoC hem de +modC tekliflerimiz aracılığıyla yeni Duet platformumuzu pazara sunmak için önemli yatırımlar yaptı,” dedi. Erdal Can Alkoçlar ayrıca “Özünde inovasyon olan bir şirket olarak, sektörümüzde fikri mülkiyetin rolüne güçlü bir şekilde inanıyoruz ve fikri mülkiyet haklarımızı ve müşterilerimizin sınıfının en iyisi sonuçları sunan farklılaştırılmış çözümler uygulama yeteneğini korumak için güçlü bir şekilde hareket edeceğiz.”diye ekledi.

Bir önceki yazımız olan İtalya Turları ile Bütçe Dostu Tatil Fırsatları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.