Karın Germe Ameliyatı (Abdominoplasty)
Karın germe ameliyatı tıp dilinde abdominoplasti olarak adlandırılır. Bu ameliyat bir tür estetik cerrahi operasyondur. Karın ve göbek bölgesinde en çok tercih edilen ve en etkili estetik ameliyatlardan biridir.
Özellikle gebelik döneminin ardından karın bölgesindeki deri ve kaslar tam anlamı ile eski haline dönemez. Bu noktada karın germe ameliyatı ile karnın eski görünümüne kavuşması sağlanır.
Karın Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?
Genellikle, karın germe ameliyatı öncesinde hasta, hekim tarafından muayene edilir. Ameliyatta hastanın karnındaki sarkık ve çatlak deri alınır. Göbek deliği ise uygun bir konuma getirilebilmesi için yeniden oluşturulur.
Genel itibariyle; karın germe ameliyatı oldukça başarılı sonuçlar alınan bir cerrahi operasyondur. Karın germe ameliyatı kadınlar ve erkekler tarafından tercih edilse de en fazla kadınların yaptırmış olduğu bir ameliyat türüdür.
Genellikle gebelik ve doğum sonrası karın bölgesindeki sarkmalar karın germe ameliyatı ile düzgün bir görünüme kavuşturulur.
Deride sarkma deformasyon ve çatlaklığa ek olarak aşırı yağlanma durumu varsa liposuction yöntemi ile fazla yağlar alınır. Ameliyat sırasında uygulanan toparlayıcı dikişler karnın eski sertliğine kavuşmasını sağlar.
Karın Germe Ameliyatı Kimlere Uygulanır?
Sık aralıklarla doğum yapmış ve karın bölgesinde deformasyon oluşan kadınlar için, karın germe ameliyatı uygundur. Ayrıca aşırı kilo alıp vermeye bağlı olarak karın derisinde sarkıklık meydana gelen kadın ve erkekler için de yapılabilir.
Karın Germe Ameliyatı Öncesi Neler Yapılmalı?
Karın germe ameliyatı yaptıracak olan kişiler ameliyat öncesinde kan sulandırıcı ilaçlardan ve bu etkiye sahip bitki çaylarından uzak durmalıdır. Eğer sürekli olarak kan sulandırıcı ilaç kullanıyorsa bunları doktor kontrolünde bırakması gerekir. Ayrıca ameliyattan önce aşırı vitamin hapı tüketiminden kaçınılmalıdır. Hastalar ameliyat öncesinde sigara ve alkolden de uzak durmalıdır.
Karın Germe Ameliyatı Sonrası Neler Yapılmalı?
Karın germe ameliyatı yaptıran kişiler ameliyattan sonra hekimin vermiş olduğu ilaçları düzenli bir şekilde kullanmalıdır. Ayrıca dar kıyafet giyinmekten uzak durulmalıdır. Karın bölgesi darbelere karşı korunmalı ve bol miktarda sıvı alınmalıdır.
Hasta ameliyat sonrasındaki süreçte fiziksel hareketlerde dikkatli davranmalıdır. Ayrıca kontroller aksatılmadan düzenli olarak yapılmalıdır. Ameliyat öncesinde olduğu gibi ameliyattan sonra da sigara ve alkolden uzak durulmalıdır.
Karın Germe Ameliyatı İyileşme Süreci
Karın germe ameliyatından sonra iyileşme süreci kişiden kişiye farklılık gösterir. Tüm estetik operasyonlarda olduğu gibi karın germe ameliyatından sonra da belli bir iyileşme süresi vardır. Çeşitli faktörlere bağlı olarak iyileşme sürecinde değişkenlik olabilir.
Kişinin yaşı, genel sağlık durumu, karın germe ameliyatı türü ve ameliyat sonrasındaki bakım süreci iyileşme sürecini etkiler. Karın germe ameliyatından sonra iyileşme sürecinin problemsiz bir şekilde ilerlemesi için dikkat edilmesi gereken en önemli konu hekimin talimatlarına disiplinli bir şekilde uyumaktır. Karın germe ameliyatı ile ilgili ayrıntılı bilgi almak için bu konuda tecrübeli bir plastik cerrahla irtibata geçmelisiniz.
Karın Germe Ameliyatı Fiyatları
Karın germe ameliyatı uzun yıllardır oldukça popüler bir estetik operasyondur. Amerikan Plastik Cerrahlar Derneği’nin yapmış olduğu araştırmalara göre, dünyada en sık yapılan 5 estetik ameliyat arasında yer aldığı gözlenmiştir. Karın germe ameliyatı ülkemizde de oldukça sık yapılmaktadır.
Birçok kişi çeşitli nedenlerden ötürü karın germe ameliyatına başvuruyor. Günümüzde birçok hastane karın germe ameliyatı yapıyor. Karın germe ameliyatlarında fiyatlar birçok farklı nedene bağlı olarak değişkenlik gösterir. Karın germe ameliyatı yaptıracak olan kişiler öncelikle plastik cerrah ile görüşmeli ve yapılan muayenenin ardından ameliyatın türü belirlenmelidir. Dolayısıyla; karın germe ameliyatı fiyatları ameliyat türüne göre değişkenlik gösterir.
https://www.ekremkeskin.com/karin-germe-ameliyati/ bilgi için hemen tıklayın.
Bir önceki yazımız olan Liposuction Nedir? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.