Bakımı Kolay Olan Çiçekler Nelerdir?

Bakımı Kolay Olan Çiçekler Nelerdir?

Bakımı kolay olan çiçekler nelerdir merak ediyorsanız o zaman doğru yerdesiniz! Hem evde hem de ofislerde çiçek beslemek oldukça kolay olabilmektedir. Birazcık ilgiyle sizler de kendi çiçek bahçenizi kolaylıkla düzenleyebilirsiniz. Ofis ya da evde kullanabileceğiniz farklı çiçekler bulunmaktadır. Bu sayede hem ofisinizi hem de evinizi oldukça hoş bir şekilde dekore edebilir ve renklendirebilirsiniz. Bu ortamlarda bitkilerin bulunması hem stresinizi azaltacak hem de hava kalitesini az da olsa yükseltecektir. Ayrıca kendiniz hariç bir şeylerle ilgilenmek hayatınızda küçük bir molaya da yer verecektir. Birazdan göstereceğimiz bitkiler hem pencere pervazında hem de iç mekanda bakılacak türlerdendir. Eğer hazırsanız hemen bakmaya başlayalım.

Bakımı Kolay Olan Çiçekler Neler Olabilir?

Bakımı Kolay Olan Çiçekler Neler Olabilir?

Bakımı kolay olan çiçekler yazımıza ilk önce paşa kılıcı ile başlayalım. Paşa kılıcı uzun, dikensiz ve genellikle çiçeksiz bir bitkidir. Susuzluğa, sıcaklığa ve güneşe karşı oldukça dayanıklıdır. Paşa kılıcı suyu kendi içinde tuttuğundan dolayı sadece toprağı kuruduğunda sulanmalıdır. Bunun dışındaki bütün sulamalar onu öldürebilmektedir. Paşa kılıcı güneşi çok sever. Bu yüzden direkt olarak güneşe temas eden yerlerde bulundurmanızı tavsiye ederiz. Biraz uzunca bir çiçek olduğundan ofislerde ve evlerde kullanılsa da yerde büyük bir saksı içinde olması idealdir.

Bakımı Kolay Olan Çiçekler Neler Olabilir?

Bakımı yine kolay olan ancak daha küçük çiçekleri mi arıyorsunuz. O zaman size önerimiz tabii ki sardunya olacaktır. Balkonlarda ve pervazlarda sıklıkla gördüğümüz bu bitkiler görünüşü ile oldukça sık tercih edilmektedirler. Orta boy bir saksıda içerisinde bolca torf olan bir toprak gereklidir. Direkt gün ışığı almamalıdırlar. Haftada 2 kere sulamak ise yeterli olacaktır. Farklı renkleri sayesinde her zaman sardunya yetiştirmek isteyeceksiniz.

Bakımı Kolay Olan Çiçekler Neler Olabilir?

Son olarak ise fil kulağı bitkisini kullanmanızı tavsiye ederiz. Fil kulağı tropikal bir çiçektir. Bundan dolayı suyu çok fazla sever. Yaz aylarında sürekli sulayarak ve yapraklarına su püskürterek canlı kalacaktır. Direkt gün ışığı almayan bir yerde tutmanız önemlidir. Ancak yine de bulunduğu ortamın aydınlık olması da gereklidir. Fil kulağının yaprakları çok geniş olduğundan eğer düzenli olarak temizlemezseniz tozlanabilir. Bundan dolayı dikkatli olmanızda da fayda vardır.

Bir önceki yazımız olan Yazlık Hırka Modelleri Arasında Nelerdir? başlıklı makalemizde Yazlık Hırka Modelleri, Yazlık Hırka Modelleri Arasında Neler Bulunmaktadır? ve Yazlık Hırka Modelleri Arasında Nelerdir? hakkında bilgiler verilmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.