Hafif Yaz Makyajı İçin 7 İpucu

A+
A-
Hafif Yaz Makyajı İçin 7 İpucu

Makyaj rutini, kadınlara yaz kış kendilerini iyi hissettiren ve yeni trendlerle daima güncellenen vazgeçilmezlerdendir. Özellikle içinde bulunduğumuz aylar itibariyle şu günlerde pek çok kadın, yaz makyajı ve en trend yaz makyaj malzemeleri çeşitlerini araştırır. Sıcak havanın etkisiyle tamamen değişime uğrayan makyaj rutinimiz, ışıl ışıl bronz tenlerde fresh yaz makyajlarıyla bir hayli öne çıkmaktadır.

2021 yaz makyajı dediğimizde öne çıkan bu hafif ve bir o kadar doğal makyajlar; plajlarda, serin akşam yemeklerinde ve şehrin hareketli akışında kusursuz görünmenizi sağlayacak. Sizde zahmet ama bir o kadar mükemmel görünmenin sırrını arıyorsanız Eveshop’ta makyaj kategorisinde size uygun ürünü bulabilirsiniz.

Hadi gelin şimdi hep birlikte hafif yaz makyajı için önerdiğimiz 7 ipucunu inceleyelim.

1.      Hafif Makyajın İlk Kuralı Sağlıklı Bir Cilt

Yaz aylarında zaman zaman cilt bakım rutinlerini unutabiliyor, cildimize gerekli özeni göstermekten uzaklaşabiliyoruz. Kusursuz makyajın ve canlı bir cildin sırrı ise aslında tam olarak bu noktadan geçiyor. Işıl ışıl kusursuz bir cilt için, cildinizin ihtiyacı olan nem seviyesi, düzenli yapılan cilt bakımları ile sağlanmaktadır. Bu noktada cilt tipinize uygun nemlendirici ürünlerle makyaj öncesi cildinizi makyaja hazırlamak, doğal ve harika makyaj için olmazsa olmazdır.

Hafif Yaz Makyajı İçin 7 İpucu

2.      Güneş Koruyucu ile Hafif ve Koruyucu Bir Makyaj

Hafif yaz makyajı için ikinci ipucumuz ise, kolayca emilen ve güneşin zararlı ışınlarından cildinizi koruyan güneş koruyucular. Makyaj malzemelerinin arasına güneş koruyucu ürünleri eklemek, yaz aylarında yapacağınız en doğru şey olacaktır. Yine cilt yapınıza göre kullanacağınız güneş koruyucunuzu ten makyajı öncesi yüzünüze yedirmeniz, gün boyu rahat etmenizi sağlayacaktır.

3.      Makyaj Bazı ile Makyajınız Kusursuz Gözüksün

Hafif bir yaz makyajı için cildimizi hazırladıktan sonra sıra makyaj için birkaç dokunuş yapmakta. Yaz sıcağında yaşanan terleme ve bunatıcı sıcaklık, makyajımızın görünümünü zedelemektedir. Bu açıdan hafif yaz makyajı için kullanacağınız makyaj bazı, hafif ve fresh yaz makyajınızın daima harika görünmesini sağlayacaktır.

4.      Doğal ve Işıltılı Fondöten ile Kalıcı Ten Makyajı

Hafif yaz makyajının en can alıcı noktası kesinlikle ten makyajından geçmektedir. Yazın kullanacağınız hafif yapılı, ışıltılı ve kalıcılığı yüksek fondötenler, makyajınız için en doğru tercih olacaktır. Bu noktada pek çok kullanıcının önerdiği Loreal True Match Fondöten, sizler için iyi bir alternatiftir. Seçkin markaların yer aldığı Eveshop’un renkli kozmetik dünyasından sizde doğru fondöteninizi seçip hemen sipariş verebilirsiniz.

Hafif Yaz Makyajı İçin 7 İpucu

5.      Hafif Bir Göz Makyajı ile Etkileyici Bakışlar

Cilt makyajını birkaç ürünle tamamladıktan sonra sıra geldi göz makyajımıza. Göz makyajı son dönemde trend olan nude tonlar ve hafif dokunuşlarla yapıldığında yaz için oldukça ideal. Abartıya kaçmadan kullanabileceğiniz ışıltılı pembe tonlardaki farlar, göz altlarında geçebileceğiniz mat kahve tonları bakışlarına büyük bir derinlik katacaktır. İnce ve göz yapınıza göre şekillenen bir eyeliner ile ise, yaz akşamları için hafif ama etkileyici bir makyajla öne çıkmanızı sağlayabilirsiniz. Bunun için önerimiz Technic Likit Eyeliner ve Invite Only Far Paleti olmaktadır. Eveshop’ta bulabileceğiniz bu ürünler, hafif yaz makyajınıza oldukça yakışacaktır.

6.      Hafif Yaz Makyajının Olmazsa Olmazlarından: Işıltı

Hafif yaz makyajındaki son ipuçlarımıza geldik. Son birkaç dokunuş olarak tercih edeceğiniz ışıltılar, makyajınızın yazın dinamik yapısına uyum sağlamasını sağlayacaktır. Yüzünüzün hatlarına uygulayacağınız aydınlatıcılar, çok simli yapıda olmayan ürünlerden tercih edildiğinde capcanlı bir görünüm kazandıracaktır. Dudak üstü, burun ucu gibi yüzünüzün yüksek kısımlarına minik şekilde uygulayacağınız bu ışıltılar, doğal tonlardaki ışıltılı lip gloss rujlar ile hafif yaz makyajınıza büyük bir hava katacaktır.

7.      Yaz Sıcağına Karşı Kurtarıcınız: Makyaj Sabitleyici

Son olarak ise yaz sıcağına karşı kurtarıcınız olan makyaj sabitleyiciler ile makyajımızı tamamlayacağız. Makyajınızın bozulmasını engelleyen ve ilk andaki gibi kusursuz görünmenizi sağlayan makyaj spreyleri, yaz makyajı için oldukça önemlidir. Özellikle sıcağa ve tere karşı tüm makyaj dinamiğini koruyan bu ürünler, makyajımızın son dokunuşunu oluşturmaktadır. Pek çok kadının severek kullandığı Essences Keep It Perfect makyaj sabitleyici bu noktada işinizi oldukça görecektir. Yine Eveshop’ta bulabileceğiniz bu ürün, tam bir fiyat performans ürünü olarak yüzlerce kadının favorileri arasındadır.

Hafif Yaz Makyajı İçin 7 İpucu

Sizler için hafif yaz makyajının püf noktalarını ve kullanabileceğiniz ürünlerden kısaca bahsettik. Özelikle hafif bronzlaşmış tenlerimizde doğal ve havalı duran hafif yaz makyajları, bu ipuçları ile kusursuz hale gelecektir. Son dönemin trendi haline gelen bu hafif ama ıslak görünümlü makyajlar, en başında cildinizin nemlenmesinden itibaren birkaç doğru ürünle elde edilmektedir. Elbette ki bunun yanında doğru cilt analizi ve ürün kullanımı da makyajınızın kalitesini etkileyen faktörlerdendir.

Bir önceki yazımız olan Nikah Taç Modelleri Nelerdir? başlıklı makalemizde Nikah Taç Modelleri, Nikah Taç Modelleri Arasında Farklı Modeller Nelerdir? ve Nikah Taç Modelleri Nelerdir? hakkında bilgiler verilmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.