Doğal Tonik Yapımı Nasıldır?

Doğal Tonik Yapımı Nasıldır?

Doğal tonik yapımı nasıl olur merak ediyorsanız o zaman doğru yerdesiniz! Sizlere farklı tarifler hazırladık. Bu sayede arasından kendiniz için en uygun olanını kolaylıkla seçebileceksiniz. Tonik nedir nasıl kullanılır bilmeyenleriniz için hemen ne olduğunu anlatalım. Gün içerisinde kir toz ter gibi şeylerle gözenekleriniz tıkanmaktadır. Bu yüzden de onları temizlemek için tonik kullanmanız gereklidir. Yıkanabilir makyaj temizleme mendilinize biraz bu tonikten sıkın. Ardından ise yüzünüzü güzelce silin. Ancak cildinize çok bastırıp tahriş etmeyin. Bunun ardından ise nemlendirici sürebilirsiniz. Boyun ve yüz için uygulansa da siz gerdan kısmınıza kadar temizleyebilirsiniz. Gözenekleriniz temiz olacağı için cildiniz canlanacaktır. Ayrıca sık sık nemlendirici sürdüğünüz için de gençliğini koruyacak ve kırışıklığınız azalacaktır.

Doğal Tonik Yapımı Zor Mudur?

Doğal Tonik Yapımı Zor Mudur?

Doğal tonik yapımı zor değildir. Şimdi sizlere ilk tarifimizi verelim ve ne kadar kolay olduğunu sizler de görün. İlk tonik tarifi için gerekli malzemeler tatlı kaşığı papatya ve su bardağı kaynamış su. İsterseniz papatyaları suyu kaynarken içine koyabilirsiniz. İsterseniz de kaynar suyun içine papatyalarınızı koyabilir ve dinlenmeye alabilirsiniz. 5 damla papatya yağı eklemeyi unutmayın. Ayrıca isteğe bağlı olarak lavanta, kekik yağı ya da çay ağacı yağı kullanabilirsiniz. Soğuyan papatyalı suyu süzgeçten geçirin. Ardından kullanacağınız kaba aktarın. Üzerine eklemeniz gereken yağları ekleyin ve toniğiniz tamamlanmış olacaktır! Papatya doğal bir bakteri öldürücü olduğundan etkisini hemen gösterecektir.

Gördüğünüz gibi doğal tonik yapımı hiç zor değildir. Şimdiki tarifimize ise sadece kendisini bile kullansanız aslında tonik olan gül ile devam ediyoruz. Gül özellikle kurumaya meyilli ciltlerde kullanılmalıdır. Bu sayede cildiniz nemlenir ve oldukça taze kokarsınız. Gülü az önce dediğimiz gibi işlemsiz kullanabilirsiniz. Ancak daha etkili tarif istiyorsanız o zaman yarım su bardağı gül suyu ve yarım su bardağı normal suyu karıştırın. 8-10 damla gül suyu ekleyin. Ayrıca tercihe bağlı olarak 5 damla lavanta yağı da ekleyebilirsiniz. Gördüğünüz gibi tonik yapımı aslında bu kadar kolaydır. Bek çok faydalı bitkinin suyu ve yağı ile kolayca yapılmaktadır.

Bir önceki yazımız olan Sağlıklı Uyku Düzeni Nasıl Olmalı başlıklı makalemizde Sağlıklı Uyku Düzeni Nasıl Olmalı ve Sağlıklı Uyku Düzeni Nasıl Olmalı Merak Edilenler hakkında bilgiler verilmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.