Babalar Günü Nasıl Ortaya Çıktı? 

A+
A-
Babalar Günü Nasıl Ortaya Çıktı? 

Dünya çapında kutlanan özel günlerden biri olan Babalar Günü, evrensel olarak babalara minnet duygusunun ifade edilmesi amacıyla kutlanıyor. Çocuk sahibi olan babaların ve bir canlıya babacan bir tavırla şefkat gösteren tüm kişilerin, hediyeler ve sürprizlerle karşılandığı bu özel günün tarihi 20. yüzyıl başlarına dek uzanıyor. 

Babalar Günü Nasıl Ortaya Çıktı? 

Babalar Günü Tarihi 

Babalar Günü’nün kutlanması gerektiği, ilk olarak Amerikalı genç bir kadın olan Sonora Smart Dodd’un aklına geliyor. Anneler Günü gibi Babalar Günü’nün de olması gerektiğini düşünen Dodd, Amerikan iç savaşı gazisi olan babasına duyduğu sevgiyi ilan etmek için yeni bir fırsat yaratmak istiyor. Altı çocuğunu tek başına büyüten babası için doğum günü olan 5 Haziran’ın Babalar Günü ilan edilmesine çalışıyor çalışmalar ancak hazırlıklar o tarihe yetişmeyince kutlamaları haziran ayının üçüncü pazarına erteliyor. Bu vesileyle 19 Haziran 1910 tarihinde, dünyada ilk kez Amerika Washington’da Babalar Günü kutlanıyor. Takvimler 1924’ü gösterdiğinde ise Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Calvin Coolidge kutlamaları destekliyor. 1966’da resmi olarak, dönemin başkanı Lyndon Johnson, Babalar Günü’nü bir bildiri ile kayıtlara geçiriyor ve 1972’de Richard Nixon’ın imzasıyla Babalar Günü yasallaşıyor. Amerika Birleşik Devletleri’nde resmi tatil ilan edilen Babalar Günü, tüm dünyada bu tarihte, her yıl Haziran ayının üçüncü pazarında kutlanıyor. Dünyanın birçok ülkesinde de resmi tatil kabul ediliyor. 

Babalar Günü Nasıl Kutlanır? 

Babalar Günü, aynı Anneler Günü’nde olduğu gibi aile içinde yapılan etkinliklerle kutlanıyor. Ailece yenen yemekler, çocuklar, eşler tarafından seçilen hediyeler, beraber yapılan aktivitelerle geçirilen pazar günü, anılara özel anlar ekliyor. Birçok aile yaz ayının en güzel zamanlarına denk gelen Babalar Günü’nde pikniğe gitmeyi, mangal yapmayı, doğada vakit geçirmeyi tercih ediyor. Babaların hobilerine göre etkinlikler belirleniyor. Güzel bir pazar kahvaltısı ile başlayan günde, beraber maç izleme, spor yapma, yüzmeye gitme gibi erkeklerin sevdiği aktiviteler seçilerek, aile olmanın güzellikleri hissediliyor. 

Babalar Günü Nasıl Ortaya Çıktı? 

Babalar Günü Hediyesi Fikirleri 

Babalar Günü ayakkabı, parfüm, saat ve kıyafet gibi hediyelerin satış rekorları kırdığı gün olarak kayıtlara geçiyor. Erkeklere hediye seçmenin zorluğunu bilenler, klasiklerden vazgeçmiyor. Babanıza hediye alma konusunda siz de önerilere ihtiyaç duyuyorsanız, her babanın beğeneceği hediye önerilerimizi dikkate alabilirsiniz: 

  • Babanız için kıyafet alacaksanız, giyim tarzını göz önünde bulundurmalısınız. Spor, klasik, smart casual gibi stillerde hediyeler alabilirsiniz. Sık sık, severek giydiği kıyafetlerin markalarına dikkat ederek aynı markalardan seçim yapmaya özen gösterebilirsiniz. Eğer elinizde böyle bir referans yoksa, orta yaşlı erkeklerin en sevdiği markalar arasından seçim yapabilirsiniz. Spor giyinenlere şık bir eşofman takım, klasik giyimi sevenlere tarz sahibi bir ceket ve smart casual meraklılarına cool bir pantolon alarak hediyenizi belirleyebilirsiniz. 
  • Eğer parfüm almayı arzu edenlerden ve erkek parfümlerinden anlamayanlardansanız, parfümlerin içindeki özleri inceleyerek seçiminizi kolaylaştırabilirsiniz. Orta yaşlı ve olgun erkekler için özellikle vetiver kokusu oldukça kullanışlı ve cazip görülüyor. Karizmatik bir koku arıyorsanız vetiver, sandal ağacı gibi odunsu notaların bulunduğu alternatifleri seçebilirsiniz. Daha sabunsu kokular seven bir beye hediye alacaksanız, parfümde erik çiçeği, misk gibi içeriklerin olmasına özen gösterebilirsiniz. Hafif tatlı ve mistik kokuları seven erkekler için ise amber bazlı seçeneklere yönelebilirsiniz. 
  • Erkekler için ayakkabı alacaklardansanız, öncelikle ayakkabı numarasını bilmelisiniz. Ardından her erkeğin dolabında olması gereken seçeneklerden birini seçerek beğenme garantisi oluşturabilirsiniz. Siyah ve beyaz spor ayakkabı, şık bir espadril, mevsime göre kullanışlı bir bot veya sandalet seçebilirsiniz. Eğer ayak anatomisinde ve basışta problem yaşayan bir erkeğe ayakkabı seçiyor ve rahat hissetmesini sağlamak istiyorsanız tercihinizi ortopedik ayakkabı modellerinden yana yapmalısınız. 

Siz de Babalar Günü’nde sevdiklerinize sürprizler hazırlayabilir, özel hediyelerle bu özel günü taçlandırabilirsiniz.

Bir önceki yazımız olan Berlin’de Gezilecek Yerler Neresidir? başlıklı makalemizde Berlin’de Gezilecek Yerler, Berlin’de Gezilecek Yerler Nerelerdir? ve Berlin’de Gezilecek Yerler Neresidir? hakkında bilgiler verilmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.