Afro Saç Nasıl Yapılır?

Afro Saç Nasıl Yapılır?

Son dönemde popülerliği artan saç modellerinden biri de hiç şüphesiz afro saç modeli. Afro saç nasıl yapılır ve nedir hemen anlatalım. Afro saç modeli tüm saçın dalgalı olmasıyla elde edilen bir saç modelidir. Bu dalgaların yanı sıra saç oldukça kabarıktır. Bu kabarıklığı elde etmek için sık sık sentetik saç benzeri ekleme saçlar da saça uygulanır. Bu sayede ince saçlarınız ya da çoğu dökülmüş saçlarınız olsa bile saçınıza bu model uygulanabilmektedir. Ancak özellikle az saçı olan kişilerin bu modeli yaptırdıktan sonra karşılaşacağı bir problem vardır. O da yeni ve fazla saçlarına alışmak. Yaklaşık üç gün bu saça alışma süreleri vardır ancak ondan sonra çok daha rahat kullanılacaktır.

Afro Saç Nasıl Yapılır?

Afro Saç Nasıl Yapılır?

Afro saç nasıl yapılır merak ediyorsanız hemen anlatalım. Az önce de dediğimiz gibi fazla ya da az saçınız olması fark etmez. Saçınıza afro saç modelini yapmaya başlarken bu modeli elde etmek için kullanılan bir örgü örülür. Her bir saç tutamının afro dalgalarına sahip olmasını sağlamak için bu saçlar oldukça ince saç tutamları halinde örülür. İşlem yapılırken herhangi bir saç yapıştırıcı ya da bir saç ürünü kullanılmaz. Yalnızca saçların daha kabarık ve hacimli görünmesi için özel afro sentetik saçlar takılır. Kendi saçınızla tamamen aynı renkte olan bu saç takıları saçınıza doğallık katacaktır.

Farklı renklerde afro saç tokaları isterseniz tercihe göre kuaförünüz bunu da size sağlayacaktır. Ancak doğal bir görünüm sağlamak açısından farklı renklerde afro saç kullanmanızı önermeyiz. Afro saç yaptırmadan önce kuaförünüzden habersiz saç renginizi de değiştirmenizi tavsiye etmiyoruz. Sonradan eklenecek saç takıları sizin o anki saç renginize göre ayarlanacağı için sürpriz bir saç rengi değişimi yüzünden ya o saç tokalarını takmazsınız ve saçınız daha az hacimli durur ya da takarsınız ama iki farklı saç rengi kafanızda olur. Fikri her ne kadar kulağa güzel gelse de gerçeğini görünce o kadar iyi olmadığını anlayacaksınız. Ayrıca saçınızda başka işlemler varsa bunu da belirtmeniz önemlidir.

Afro Saç Nasıl Yapılır?

Afro Saç Hakkında Bilinmesi Gereken Diğer Şeyler

Afro dalgası saçı oldukça etkileyen ve süresi uzun olan bir saç şeklidir. Yani saçımı bugün yaptırdım yarın tekrar gideceğim diyebileceğiniz bir model değildir. Kişinin saç tipine göre değişim gösterse de yaklaşık 2-3 ay kadar etkisini sürdürebilir. Bu yüzden afro saç yaptırmak istediğinize kesinlikle emin olmanız gerekmektedir. Ancak bundan sonra saçınızı yapmanızı tavsiye ederiz. Saçınızda ombre ya da balyaj gibi saçınızı farklı renklerde gösteren boyalar olması da sorun değildir. Bunun nedeni saçınıza takılacak olan o eklerin o anki saç şeklinize uygun bir şeylerden seçilmesidir. Bu yüzden bu konuda da çekinceniz olmamalıdır.

Afro saç şeklini yaptığınızda saçınıza oldukça bakım göstermeniz gerekebilmektedir. Her ne kadar yabancı maddeler sürmeseniz de saçınızda bir şekillendirme işlemi uygulanmıştır. Bu yüzden oldukça dikkatli olmanız gerekmektedir. Evde afro saç şeklini yapıp yapamayacağınızı sorarsanız tabii ki yapabilirsiniz. Özellikle bu saç şeklini yaparken pipet kullanıldığını görüyoruz. Ancak siz isterseniz pipet yerine bigudi gibi başka yuvarlak aletleri de kullanabilirsiniz. Kuaförde yaptırdığınızdan farklı olarak saçınızda daha kısa süre duracaktır. Afro dalgasını evinizde yapmaya karar verdiniz ve tüm saçınızı pipete sardınız diyelim. O zaman pipetleri yeterince uzun süre saçınızda beklettiğinize emin olun ardından çıkartın. Ayrıca gece saçınızda pipetlerle uyumak oldukça zor olacağı için bu afro saç modelini yapmaya gündüz başlayın ve geceye kadar yapın.

Bir önceki yazımız olan Dalgalı Saçlar için Saç Önerileri başlıklı makalemizde Dalgalı Saçlar için Saç Önerileri hakkında bilgiler verilmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.