Alın Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Alın Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Yaşlanmak bilgeliği beraberinde getirse de ilerleyen yaşlar deride sarkma, derin çizgiler, büyüyen gözenekler gibi şeyleri de getiriyor. Gençliğimizde doğal olarak bizde olan bu şeyleri yerine getirmek için maalesef maskeler yeterli olmuyor. Herkesin gördüğü yüzümüz içinse en büyük sorunlardan biri alın sarkması. Alnınızı gerdirmek istiyorsunuz ama bununla ilgili şüpheleriniz varsa sizler için alın germe ameliyatı nasıl yapılır diye araştırdık. Tabii ki bizim yazdıklarımızla yetinmemeli ve gidip kendi doktorunuza danışmalısınız. Bu arada belirtmekte fayda var doğru doktor seçimi oldukça önemli. En pahalı doktor en iyi sonucu almanızı her zaman sağlamaz. Önemli olan pek çok farklı doktorla görüşüp en güvendiğiniz doktorla yolunuza devam etmeniz. Ameliyatın korkutucu bir ismi olduğunu unutmayın ve güvenin asıl o noktada önemli olduğunu anlayacaksınız. Doktora güvendiğiniz sürece zorlu bir iyileşme süreci yaşarsanız bile endişe duymayacaksınız.

Alın Germe Ameliyatı

Alın Germe Ameliyatı Hakkında

2 tane alın germe ameliyatı yöntemi olduğunu bilmenizi isteriz. Biri klasik alın germe yöntemi diğeri endoskopik alın germe ameliyatı. Doktor muayenesi ardından hangi yolla alın germe ameliyatı olacağınız belli olacaktır. Bu muayene esnasında doktora ne istediğini tam olarak izah etmeniz çok önemlidir. Hekimin doğru müdahaleyi yapması buna bağlıdır. Tabii ki istekleriniz alın germe ameliyatı ile çözülemese başka ameliyatlar da gerekebilir. Örneğin sarkık göz kapağınız varsa bu sorun sadece alın gerdirmeyle çözülemez. Bunun için ekstra bir ameliyat gerekmektedir.

Alın germe ameliyatından beklemeniz gereken şeyler bellidir. Alnınızdaki kırışıklıkların gitmesi, kaşların arasındaki kırışıklıkların da gitmesi ve kaşlarda meydana gelen sarkmaların gitmesi. Kaşlardaki sarkmalar göz kapaklarındaki sarkmalarla karıştırılmaktadır dikkatli olunuz. Özellikle kişiler 50’li yaşlara geldiğinde alındaki çizgiler daha belirgin hale gelir ve deri bolluğu olur. Bu durumda endoskopik alın germe işe yaramayabilir. Çünkü deri bolluğu olur ve o derinin oradan alınması gerekir. Bu yüzden klasik alın germe yapılır ve oradaki deri alınır. Klasik alın germede kesilen yer saçlı deride kalır bu yüzden herhangi bir ameliyat izi görünmemektedir. Ancak eğer erkekseniz ve ileri yaşta saçlarınız dökülürse ameliyat izi ortaya çıkabilmektedir.

Alın Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır

Alın Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Alın germe ameliyatı nasıl yapılır sorusunun cevabına gelelim. Klasik alın germe ameliyatı fazla uzun sürmez. Yaklaşık 2-3 saat sürer. Genel anestezi yapılır ve ameliyattan 1 gün sonra taburcu olabilirsiniz. Alın germe ameliyatı sonrası alnınıza buz koyarak ve başınızı arkaya doğru tutarak alnınızın şişmesini en aza indirirsiniz. Bazı merhemlerle alnınızdaki morarmalar azalabilir. 1-2 hafta içinde şişmeler ve morarmalar tamamen geçer. Onuncu gün saçlı derideki dikişler alınır. İkinci haftadan itibaren eğer çalışıyorsanız çalışmaya geri dönebilirsiniz. Alındaki uyuşukluk zamanla geçecektir. Spor, ağır ev işi, cinsel ilişki gibi kan basıncınızı yükseltecek uygulamalardan birkaç hafta kaçınmalısınız. Dikişlerinizin iyileşmesi için zaman gerekmektedir.

Endoskopik alın germe ameliyatında ise cerrah sağ ve sol şakağınızdan birer tane ve alnınızın üst bölümünden saç içinde kalacak şekilde tane kesi açıyor. Ameliyatta kullanılan özel kameralarla bir şakaktan o kamerayı geçiyor ve kalan yerlerden operasyonu gerçekleştiriyor. İlk önce alın kemiğiyle deri belirli ameliyat araçlarıyla kemik ve deri ayrılıyor. Sonrasında ise kırışıklık olan bölgedeki kaslar kesilip gevşetiliyor ve deri ile alın kemiği arasında kalan boşluk belirli ameliyat malzemeleriyle dolduruluyor. İyileşme sonrasında alnınızdaki kaslarınız eskisi kadar sıkı olmadığı için alnınızda çizgileriniz olmayacak ve arası doldurulduğu için daha sıkı bir deri görünecek. Hem deri gerilir hem de kaşlarınızdaki sarkma önlenir.

Bir önceki yazımız olan Çay Ağacı Yağı ile Evde Cilt ve Saç Bakımı başlıklı makalemizde Çay Ağacı Yağı ile Evde Cilt ve Saç Bakımı hakkında bilgiler verilmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.