Bakışları Daha Çarpıcı Kılan Göz Kalemi Ürünleri

A+
A-
Bakışları Daha Çarpıcı Kılan Göz Kalemi Ürünleri

Farklı özelliklerde, renk renk göz kalemi çeşitleri, seçkin markaların en popüler ürünleri, Watsons’ta sizlerle! Bakışları daha çekici kılacak, belirginleştirecek, göz makyajını öne çıkaracak göz kalemi ürünleri sizin de favoriniz olacak. Göz tipinize, göz renginize en uygun makyajı yapmanıza yardımcı olacak ürünler, farklı çeşitlerle alternatif kazanıyor. Göz içine sürülen kalemler, smokey makyaj yapmanızı kolaylaştıran yuvarlak uçlu, kajal türü eyeliner kalemler, asansörlü kalem tasarımları ve daha birçok ürün makyaj çantanızda yer almayı hak ediyor.

Makyajı Kusursuz Hale Getiren Göz Kalemi Çeşitleri

Gözleri çabuk yaşaran, yağmur gibi dış etkenlere maruz kalan, çok terleyen kişiler veya saatlerce aynı makyajı dağılmadan taşımak isteyenler, akmayan göz kalemi ile rahat bir nefes alıyor. Gözü çerçeveleyen siyah göz kalemi kullanımını çeşitlendirmek isteyenler ise mavi, yeşil, bordo, kahverengi gibi farklı renkleri tercih ediyor. Özellikle renkli gözlü olanlar, kızıl pigmentler nedeniyle göz rengini vurgulayan mürdüm, kızıl kahve gibi renklerle gözlerini daha etkileyici kılıyor. Buğulu bakışlar değil de daha soft bir makyaj ve doğal görünüm isteyenler ise göz içine sürdükleri nude, ten rengi kalem ile bakışlarını daha net ve etkileyici hale getiriyor.

 

göz kalemi

Makyaja Klasik Bir Dokunuş: Eyeliner

Retro makyajların olmazsa olmazı, son yıllarda yeniden popülerlik kazanan eyeliner, günümüzde neredeyse her makyajda yer alıyor. Uzun bir kuyruk veya kısa bir çizgi ile bakışlarınıza eşlik eden ürünler; kalem, krem veya jel çeşitleri ile öne çıkıyor. Kalemler hat çekmek için kullanılabilirken kimi kullanıcılar ise kalemi ince bir eyeliner fırçası ile sürükleyerek kuyruk oluşturuyor ve bakışlarda daha keskin çizgilerin çekiciliğini kullanıyor. Hafif bir gölge, yalın bir kontür veya kırmızı bir rujla bile makyajın cazibesini ortaya çıkaran ürünler, genellikle siyah ve kahverengi renklerde tercih edilse de, geçtiğimiz sezon başlayan neon dipliner modası da yavaş yavaş sokağa iniyor. Kırmızı, sarı veya turuncu renklerde dipliner ile göz makyajını benzersiz kılmak elinizde. Renkli dipliner’lar o kadar trend ve çarpıcı ki makyajda başka renkli bir ögeye gerek kalmıyor.

blank

 

Makyajda İllüzyon Göz Kalemi ile Mümkün

Göz kalemi seçimi esnasında uç sertliklerine önem vermelisiniz. Yumuşak uçlu kalemler, hassas göz içine rahatlıkla uygulanabiliyor ve keskin hatlar çekmenizi de kolaylaştırıyor. Sert uçlar ise daha çok fırça ile dağıtılarak gözlerde buğulu etki oluşturuyor. Gözlerinizin birbirine daha yakın, kısık ve küçük görünmesini istiyorsanız, göz içini siyah renk ile boyayabilirsiniz. Eğer gözlerinizin daha büyük görünmesinden yanaysanız, göz içine ten rengi kalem sürmelisiniz. Gözleri daha çekik göstermenin yolu, göz bebeğinin hizasından şakaklara doğru hafifçe yükselen bir hat çekmektir. Üst kapağa uygulanan hat, alt kirpik diplerine de hafifçe çekilmeli ve dağıtılmalı. Çekik göz oluşturmak için göz pınarını aydınlatmayı da unutmamalısınız. Göz makyajında illüzyon yaratan kalemlerin kızıl pigmentli olanları, mavi ve yeşil gözleri öne çıkartır. Ela gözler için daha çok yeşil ve haki renkler tercih edilirken bakışlarda soğuk etki oluşturmak için gri renk kullanılır.

Göz kalemi ve eyeliner fiyatları ürünlerin markalarına, özelliklerine göre değişiklik gösterir. Akmayan kalemler sıradan modellerden daha yüksek fiyatlıyken asansörlü kalemler de klasik kurşun modellerden daha yüksek fiyatlarla etiketlenir. Kalemlerin üstündeki ekstra başlıklar, kapaklardaki aparatlar yine fiyatlarda değişikliğe yol açabilir. Pigmentasyon oranları, netlik dereceleri, kalemlerin sertlikleri fiyat üzerinde etki eden diğer faktörlerdir. Vegan içeriklerin de, kalemlerin yapıldığı ağaç çeşitlerinin de fiyata etki ettiği bilinir. Her ihtiyaca, bütçeye ve aranan özelliğe uygun göz kalemi ürünü Watsons’ta bulunabilir. Watsons göz kalemi çeşitlerini inceleyebilir, hemen alışverişe başlayabilirsiniz.

Bir önceki yazımız olan 2020 Yılı Ruj Modelleri başlıklı makalemizde ruj modelleri, Ruj seçimi ve ruj trendleri hakkında bilgiler verilmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.