Yaz Aylarında Erkek Modasının Yıldız Parçası: Keten Gömlek

A+
A-
Yaz Aylarında Erkek Modasının Yıldız Parçası: Keten Gömlek

Özellikle bahar ve yaz aylarında serin tutuşu ve nefes alma özelliği ile tercih edilen keten kumaş, erkek modasında en çok gömlek kesimi ile karşımıza çıkar. Günlük giyimin vazgeçilmezi haline gelen keten gömlek modelleri renk renk ve farklı kesimlerle tasarlanır. Hem klasik hem de sportif tarzda kombinlenebilecek keten erkek gömlek modelleri ile şıklığı yakalamak mümkün.

Keten Gömlek ile Sportif Kombinler

Sportif kombinler yaparken ilk dikkat edilmesi gereken renk uyumudur. Keten gömlekler sıklıkla açık mavi, bej, beyaz, açık pembe ve açık yeşil gibi tonlarla karşınıza çıkar. Pastel veya uçuk renk tonlarının eşlik ettiği keten kumaş, kanvas pantolonlarla, jean kumaşlarla kombinlenebilir. Eğer kombinlerde marine etkisi yaratılacaksa, mavi bej uyumu göz önüne alınmalıdır. Bej pantolon ile açık mavi keten gömlek veya bej gömlek ile mavi bir pantolon altına giyilecek espadril ayakkabı ile size marine stilin anahtarını verir. Spor giyim söz konusu olduğunda ketenin en iyi eşlikçilerinden biri de kapri ve şortlardır. Kahverengi, taba, lacivert gibi renkler keten kumaşın tamamlayıcısıdır. Espadrilin yanı sıra sneaker tipi ayakkabılar da gömleklerin havasını bütünleyebilir. Bileğinize takacağınız ince bir deri bileklik, sportif bir saat ve şık bir güneş gözlüğü ile yaz modasını yakalayabilirsiniz. Eğer henüz yaz gelmemiş ve siz baharlık bir kombin düşünüyorsanız, keten gömlekleri daha kalın ketenlerden hazırlanan ceketler, deri montlar, denim ceketler ve sportif blazerlerle kullanabilirsiniz.

Klasiklerden Vazgeçmeyen, Ketensiz de Olmaz Diyenler

Keten gömleklerle klasik tarz edinmek için gömlekleri pantolonun içine sokmak yeterlidir. Belinize ayakkabı ile uyumlu bir kemer taktığınızda, bol cepli sportif bir pantolon yerine biraz daha klasik bir model tercih ettiğinizde toplantıya hazırsınız demektir. Birçok ortamda giyebileceğiniz keten gömlekler, klasik kombinlerde tek olarak veya ceketle karşınıza çıkabilir. Keten gömleklere kravat takılmaz, gabardin bir pantolon ve dar kesim bir ceketle klasik görünüme kavuşmak oldukça kolaydır.

Keten Gömlek Giyerken Dikkat!

Keten gömlek giydiğiniz klasik bir gün, tarzınızı sportife döndürmek isterseniz kollarınızı kıvırmanız istediğiniz sonucu verir. Hem spor hem de şık görünüm vadeden gömleklerin kollarını kıvırmak onlara spor görünüm katmaya yeterlidir. Beyaz keten gömlek erkek modasında şıklığın anahtarı olabildiği gibi şıklığa gölge de düşürebilir. Beyaz gömlek giyerken içine asla atlet giymemelisiniz. İz bırakan bir atlet, görünümünüzü bir anda rüküşlük kategorisine sokabilir. Ayrıca keten doğal bir kumaş olduğu için yağmurda ıslandığınızda yarı transparan görünüm elde edebilir. Yağmurlu havalarda keteni tercih etmemek, daha doğru bir seçimdir. Özellikle açık renk gömlekler, ıslandığında hoş olmayan görüntü oluşturabilir.

İdeal Modeli Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Erkek gömlek modelleri seçilirken boyuna dikkat edilmelidir. Tercih edildiğinde kırışabilecek bir kumaş olduğu için uzun süre üstte kaldığında birkaç parmak kısa görülebilir. Keten gömlek alırken, boyunun biraz uzun olması sorun olmamalıdır. Keten gömlek erkek giyiminde farklı yakalarla çeşitlenir. Polo yaka ve rahip yaka en sık kullanılan çeşitlerdir. Sportif giyimde rahip yakayı tercih etmeniz daha doğru olur. Polo yakanın üzerine ceket daha şık duracaktır. Keten gömleklerin çok bol olması da tercih edilmez. Regular veya slim fit kesimleri seçmek uygun olur. Keten hızlı kırışan bir kumaş olduğundan, giymeden önce kumaşa kırışık açan spreylerden sıkabilirsiniz. Son bir ipucu, siyah keten gömlek erkek dolaplarının en kullanışlı parçasıdır ve her erkeğin dolabında, ani programlar için bir adet bulunmalıdır.

En şık gömlek çeşitlerini Efor Giyim’de bulabilir, hemen sipariş vererek yaz modasının modası geçmeyen parçalarına dolabınızda yer açabilirsiniz.

Bir önceki yazımız olan Yeni Sezon Abiye Elbise Modelleri 2020 başlıklı makalemizde abiye, abiye elbise ve elbise hakkında bilgiler verilmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.